Puur Anders Wandelingen

 

Struinen in de natuur,

Luisteren naar plantaardigheden en verhalen.

Mindfull creëren, spelen met natuurlijke materialen. Slow-art.

Heel gewoon, maar anders. Puur anders.

 

Wat gaan we doen?

We wandelen op ons gemak. Struinen. 

Ik laat je de bomen en planten zien langs de rivier. Hun bijzonderheden. Ik geef hun plantaardigheden en verhalen aan je door. Denk aan volksverhalen, oude gebruiken, geneeskracht.

En wie weet wat je zelf ontdekt. Kijken, luisteren, voelen. Spelen met natuurlijke materialen. Slow-art. Mindfull creëren. We maken geen kunst, de ervaring van het verwonderen staat voorop! 

Na afloop wandelen we terug naar de ontmoetingsplek of je gaat nog verder op onderzoek in het natuurgebied.

 


"Ik wandel hier geregeld maar geniet dan vooral van de grote lijnen, het uitzicht en de stille weg voor me. Vandaag wees Miranda me op alle kleine mooie details van de natuur. Ik heb zoveel soorten bloemen en planten gezien, waar ik normaal niet op let. Het sprookje dat Miranda vertelde was prachtig. Ik heb genoten."   Simone


Praktisch

Data:

Check de agenda hier voor de data.

Duur: 1,5 – 2 uur

Locatie:

Hoeksche Waard, op 20-30 minuten rijden van Rotterdam.

Ik bepaal kort van te voren waar we gaan wandelen. De Hoeksche Waard is een van de 20 Nationaal Landschappen die Nederland rijk is. De waard is omgeven door rivieren, kent meerdere kreken en dijken en heeft verschillende verrassende natuurgebieden.

 

Zelf meenemen:

 • Schetsboek/notitieboekje/journal en een potlood/pen. Per wandeling laat ik je vooraf weten wat je nog meer mee kunt nemen 
 • Zonnebrand, zonnebril, pet bij warm en zonnig weer.
 • een kleedje of plastic zak om op te zitten
 • Thermoskan koffie/thee voor jezelf
 • Water voor jezelf
 • Regenkleding als ze regen opgeven

De wandelingen vinden plaats in natuurgebieden in de Hoeksche Waard. We wandelen ongeveer 20 minuten naar de zitlocatie. Het is mogelijk na de wandeling het gebied verder te verkennen.

Bij lichte regen gaat de wandeling door, bij zware regen annuleer ik de wandeling. Ik probeer dan een andere datum te prikken. 

 

Kosten: € 15,00 per persoon

Aantal deelnemers: minimaal 1, maximaal 6 personen

Aanmelden: via info@puuranders.nl 

Na aanmelding geef ik door waar we verzamelen en hoe je kunt betalen.


"Op een mooie zonnige zondag gingen we op pad met een fijn groepje. Bij een mooi stuk overgroeide boom liet Miranda ons de pracht van de natuur zien in zelfs de kleinste plantjes. Het verhaal dat ze vertelde over de Springbalsemien voltrok zich voor mijn ogen en staat voorgoed op mijn netvlies geschreven. Wat kan ze mooi vertellen!

Al verder lopend kozen we een plantje uit wat ons fascineerde en ik koos voor de gewone veel voorkomende paardenbloem. Na hem getekend en bestudeerd te hebben, kwam ik erachter dat de paardenbloem zo goed bij mij past. Hij bevat ook nog een anti-histamine en ontstekingsremmende werking! Precies wat ik nodig heb! Hoe wonderlijk ook weer. Wat een geluk dat ik met Miranda ben meegegaan die mooie zondag!"  ~ Paula 


 

Veelgestelde vragen

 • Help, ik kan niet tekenen. Is dit dan wat voor mij?

Allereerst, bij deze wandeling maken we geen kunst. Alles draait om het verwonderen en het zijn in de natuur. De eindprestatie is niet belangrijk.

Dat gezegd hebbende, ben ik er 100% van overtuigd dat iedereen kan creëren. Zelfs tekenen. Het is een kwestie van kijken, durven verwonderen en de tijd ervoor nemen. En loslaten dat het iets moet zijn.

Bovendien, weet dat alles goed is. Vastleggen van wat je ziet en ervaart, kan op meerdere manieren. Door op te schrijven wat je ziet. Of door bladeren te drogen in je boekje.

 

 • Kun je deze wandeling vergelijken met bosbaden?

Net als bostherapeuten ben ik er van overtuigd dat de natuur helend is. Net als de stilte. Ook ik zal je in de opdrachten je zintuigen laten aanspreken. Ik heb echter geen shinryn-yoku diploma op zak, ik ben geen bostherapeut. Deze wandeling baseer ik op mijn eigen ervaring. Ik werk al meer dan 15 jaar met planten en bomen als kunstenaar en verhalenverteller. Bovendien vertel ik historische feitjes, wetenswaardigheden en (volks)verhalen over de plant.   

 

 • Ik kan niet zo lang wandelen of op de grond zitten, is het dan wel iets voor mij?

We wandelen ongeveer 15 – 20 minuten naar de zitlocatie in een rustig tempo. Er liggen meestal wel wat omgevallen boomstammen waar je op kunt zitten, maar dit kan ik niet beloven. De natuur doet zo haar eigen ding (al dan niet met hulp van de boswachter). Idee: neem een lichtgewicht stoeltje mee. 

 

 • Is dit een wildplukwandeling?

Nee, deze wandeling is bedoeld om te genieten van de stilte in de natuur, je te verwonderen en meer te weten te komen over de planten die er groeien. Ik vertel wel over de toepassingen van planten, maar we gaan niet oogsten.

 

 • Kan ik mijn kinderen meenemen?

Iedereen die in staat is zich te verwonderen in stilte is welkom. Elk kind is anders, maar als ik een leeftijdsgrens zou moeten noemen: vanaf 12 jaar. Je kent jouw kind het beste of het in staat is in stilte zich te verwonderen.

© 2012 - 2022 puuranders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel