Puur Anders Wandelingen

Een andere kijk op planten in de natuur

 

Rustig en stil wandelen in de natuur,

Luisteren naar weetjes, gebruiken en verhalen over planten.

Op een andere manier leren kijken en vastleggen wat je ziet.

Heel gewoon, maar anders. Puur anders.

 

Wat gaan we doen?

We wandelen rustig en stil naar de plek waar we gaan zitten.

Ik praat je bij over de historische plantaardigheden, de oude gebruiken en rituelen rondom een plant die op dat moment groeit. Denk aan oude volksverhalen, geneeskracht en toepassing in de keuken.

Zelf aan de slag. Je mag de plant goed bekijken en onderzoeken. Ik geef je creatieve tips hoe je dat doet. 

Wat je ziet, voelt en hoort, leg je vast. In je journal mag je tekenen, schrijven, schetsen. We maken geen kunst, de ervaring van het verwonderen staat voorop!

Samen bespreken we na wat jou is opgevallen en hoe je het hebt ervaren.

Na afloop wandelen we terug naar de ontmoetingsplek of je gaat nog verder op onderzoek in het natuurgebied.

 


"Ik wandel hier geregeld maar geniet dan vooral van de grote lijnen, het uitzicht en de stille weg voor me. Vandaag wees Miranda me op alle kleine mooie details van de natuur. Ik heb zoveel soorten bloemen en planten gezien, waar ik normaal niet op let. Het sprookje dat Miranda vertelde was prachtig. Ik heb genoten."   Simone


Praktisch

Data:

12 juni 2022 Natuurgebied De Staart, Oud-Beijerland

 

Aanvang: Verzamelen om 9.15 uur. We vertrekken om 9.30 uur.

Duur: 1,5 – 2 uur

Zelf meenemen:

 • Schetsboek/notitieboekje/journal en een potlood/pen. Per wandeling laat ik je vooraf weten wat je nog meer mee kunt nemen of ik neem het mee voor algemeen gebruik.
 • Eventueel: kleurpotloden, fineliners, aquarelverf, inkt. Dit is niet noodzakelijk, maar zeker aan te raden voor diegene die het leuk vinden om er mee te werken
 • Zonnebrand, zonnebril, pet.
 • een kleedje of plastic zak om op te zitten
 • Thermoskan koffie/thee voor jezelf
 • Water voor jezelf
 • Regenkleding als ze regen opgeven

De wandelingen vinden plaats in natuurgebieden. We blijven op de paden. We wandelen ongeveer 20 minuten naar de zitlocatie. Het is mogelijk na de wandeling het gebied verder te verkennen.

Bij lichte regen gaat de wandeling door, bij zware regen annuleer ik de wandeling. Ik probeer dan een andere datum te prikken. 

 

Kosten: € 15,00 per persoon

Aantal deelnemers: maximaal 6 personen

Aanmelden: via info@puuranders.nl 

Na aanmelding geef ik door waar we verzamelen en hoe je kunt betalen.

 

Veelgestelde vragen

 • Help, ik kan niet tekenen. Is dit dan wat voor mij?

Allereerst, bij deze wandeling maken we geen kunst. Alles draait om het verwonderen en het zijn in de natuur. De eindprestatie is niet belangrijk.

Dat gezegd hebbende, ben ik er 100% van overtuigd dat iedereen kan creëren. Zelfs tekenen. Het is een kwestie van kijken, durven verwonderen en de tijd ervoor nemen. En loslaten dat het iets moet zijn.

Bovendien, weet dat alles goed is. Vastleggen van wat je ziet en ervaart, kan op meerdere manieren. Door op te schrijven wat je ziet. Of door bladeren te drogen in je boekje.

 

 • Kun je deze wandeling vergelijken met bosbaden?

Net als bostherapeuten ben ik er van overtuigd dat de natuur helend is. Net als de stilte. Ook ik zal je in de opdrachten je zintuigen laten aanspreken. Ik heb echter geen shinryn-yoku diploma op zak, ik ben geen bostherapeut. Deze wandeling baseer ik op mijn eigen ervaring. Ik werk al meer dan 15 jaar met planten en bomen als kunstenaar en verhalenverteller. Bovendien vertel ik historische feitjes, wetenswaardigheden en (volks)verhalen over de plant.   

 

 • Ik kan niet zo lang wandelen of op de grond zitten, is het dan wel iets voor mij?

We wandelen ongeveer 15 – 20 minuten naar de zitlocatie in een rustig tempo. Er liggen meestal wel wat omgevallen boomstammen waar je op kunt zitten, maar dit kan ik niet beloven. De natuur doet zo haar eigen ding (al dan niet met hulp van de boswachter). Idee: neem een lichtgewicht stoeltje mee. 

 

 • Is dit een wildplukwandeling?

Nee, deze wandeling is bedoeld om te genieten van de stilte in de natuur, je te verwonderen en meer te weten te komen over de planten die er groeien. Ik vertel wel over de toepassingen van planten, maar we gaan niet oogsten.

 

 • Kan ik mijn kinderen meenemen?

Iedereen die in staat is zich te verwonderen in stilte is welkom. Elk kind is anders, maar als ik een leeftijdsgrens zou moeten noemen: vanaf 12 jaar. Je kent jouw kind het beste of het in staat is in stilte zich te verwonderen.

 

© 2012 - 2022 puuranders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel