Puur Anders Wandelingen

 

Struinen

Verwonderen

Vertragen

Gewoon zijn in de  rust van de natuur.

 

Wat gaan we doen?

Even helemaal niets. Gewoon zijn in de magische natuur van de Hoeksche Waard. Een eiland omringd door rivieren, een landschap vol kreken, wuivend riet en stilte.  Elke wandeling is anders, want de natuur heeft zo haar eigen manier van communiceren. Dat is zo bijzonder en absoluut niet te vatten.  We laten ons door haar verrassen.

Ik neem je mee, laat je door mijn ogen kijken, deel mijn natuurkennis, vertel poëtische verhalen en geef je handvatten om je te verwonderen.  En we kijken wat de natuur ons laat zien, welke cadeautjes ze voor ons heeft verborgen die dag. Spiegelingen waar we over mijmeren, bladeren die we meenemen om te bewaren.

We spelen en creëren met wat is. Een afgevallen wilgentak, een veertje, een rietsstengel. We zijn in het moment. Laten de uren voorbij gaan terwijl we genieten van de eenvoud en schoonheid die voor onze voeten zich ontvouwt. We duiken in de stilte en de rust. 

Heel gewoon, maar anders. Een puur andere natuurbeleving.

Een ervaring die je jezelf mag gunnen.

 


"De natuur en jouw verhalen waren zo mooi, brachten me tot rust, naar binnen. De rest is niet meer dan...dan wat. Wat is, is nu. En dan de Maas die het ritme laat zien, die stroming, die daar zo mooi en natuurlijk het land raakt. Fascinerend en zo back to basic."   Geneviève


Praktisch

Data:

Een individuele wandeling is op elk moment te boeken. Laten we een datum prikken via info@puuranders.nl of bel 06 202 08 237.

Wil je liever met een kleine groep op pad? Check de agenda hier voor de data.

Duur:  1,5 - 2,5 uur

Locatie:

Hoeksche Waard, op 20-30 minuten rijden van Rotterdam. De Hoeksche Waard is een van de 20 Nationaal Landschappen die Nederland rijk is. De waard is omgeven door rivieren, kent meerdere kreken en dijken en heeft verschillende verrassende natuurgebieden.

 

Zelf meenemen:

  • Schetsboek/notitieboekje/journal en een potlood/pen.
  • Zonnebrand, zonnebril, pet bij warm en zonnig weer.
  • een kleedje of plastic zak om op te zitten
  • Thermoskan koffie/thee voor jezelf
  • Water voor jezelf
  • Regenkleding als ze regen opgeven

We wandelen geen grote afstanden, dus het is voor iedereen te doen. Mocht je twijfelen, neem dan zeker contact op. In de natuur kan iedereen zich verwonderen. Al is het op een vierkante meter. 

Trek waterdichte en goed schoeisel aan, want hoewel we op de paden blijven, zijn deze vaak onverhard. 

Bij lichte regen gaat de wandeling door, bij zware regen annuleer ik de wandeling. Ik probeer dan een andere datum te prikken. 

 

Kosten: € 20,00 per persoon

Aantal deelnemers: minimaal 1, maximaal 6 personen

Aanmelden: via info@puuranders.nl 

Na aanmelding geef ik door waar we verzamelen en hoe je kunt betalen.


"Ik wandel hier geregeld maar geniet dan vooral van de grote lijnen, het uitzicht en de stille weg voor me. Vandaag wees Miranda me op alle kleine mooie details van de natuur. Ik heb zoveel soorten bloemen en planten gezien, waar ik normaal niet op let. Het sprookje dat Miranda vertelde was prachtig. Ik heb genoten."   Simone


"Op een mooie zonnige zondag gingen we op pad met een fijn groepje. Bij een mooi stuk overgroeide boom liet Miranda ons de pracht van de natuur zien in zelfs de kleinste plantjes. Het verhaal dat ze vertelde over de Springbalsemien voltrok zich voor mijn ogen en staat voorgoed op mijn netvlies geschreven. Wat kan ze mooi vertellen!

Al verder lopend kozen we een plantje uit wat ons fascineerde en ik koos voor de gewone veel voorkomende paardenbloem. Na hem getekend en bestudeerd te hebben, kwam ik erachter dat de paardenbloem zo goed bij mij past. Precies wat ik nodig heb! Hoe wonderlijk ook weer. Wat een geluk dat ik met Miranda ben meegegaan die mooie zondag!"  Paula 


 

© 2012 - 2022 puuranders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel