Online Herbarium jaarcursus  

Een jaar lang struinen door de tuin naar je hart

Wie zegt dat een herbarium alleen maar een verzameling planten, bloemen en bladeren is, heeft het mis. In A Woman's Herbarium maak je een boek over jou! Over jouw verbinding met de natuur. Wat jij ziet, hoort, ervaart en creëert.  Jouw verbinding met het land. De verhalen die jij ziet. De woorden die als vanzelf komen. De creaties die al spelend ontstaan. Dit boek wordt een verslag van een pelgrimstocht door je eigen tuin en omgeving.

Een pelgrimstocht naar thuis.

een onontdekt paadje in je tuin of omgeving

verzamel, verwonder en koester wat je vindt

op de weg naar je hart

Loop je mee?


Miranda en Sonja laten je anders kijken

Elke twee maanden inspireren Miranda van Dijk en Sonja Tara je met ideeën, oefeningen, gereedschappen en tutorials, Eenvoudig en makkelijk zelf uit te voeren, maar met een kunstzinnige uitstraling.  Je verzamelt en verwondert je in je eigen tuin en met liefde leg je alles vast in een herbarium. 

wetenschapper die zijn gevoel volgt

Je leert de basiskennis over het verzamelen en conserveren van planten. Regels die je daarna aan je laars kan lappen. Wij gaan ervan uit dat iedereen een eigenzinnige wetenschapper is die vol zijn gevoel mag volgen.  Je leert hoe je anders naar planten kunt kijken en hoe je dat kunt verwoorden en verbeelden. Jouw verwondering,  inzichten en vondsten krijgen een plek in je herbarium boek. 

Na een jaar heb je een boek bomvol geperste planten, persoonlijke aantekeningen en creatieve uitspattingen. Denk aan plantdates, poëzie, zelf geschreven verhalen, recepten, inktstalen. Alle oefeningen zijn eenvoudig maar vol creatiekracht, kunst en speelplezier. Lekker spelen met de natuurlijke materialen in hun simpele eenvoud.

Er is meer! Je ontvangt elke module bonusmateriaal zoals herinneringsdoosjes, wilde inktrecepten, plantaardigheden en verhalen en bosbadoefeningen.

 


Wat kun je verwachten tijdens deze cursus?


Jouw docent

Twee gepassioneerde makers, voelers, 

Ieder op hun eigen manier een real-life én online tuin gecreëerd vol liefde voor het land, de planten en de dieren die er leven. Allebei dwars van 'hoe dingen horen'. 

 

Miranda van Dijk

Miranda laat in al haar werk haar gevoel naar buiten komen. De planten en bomen hebben haar hier altijd in geholpen. Ze durft het aan al haar emoties te verwerken in zowel haar kunst, woorden als beelden.  Miranda is dwars van regels en feiten. Ze durft wetenswaardigheden te combineren met wat ze zelf ervaart. Haar frisse nuchtere blik uit ze op poëtische wijze.

Miranda neemt je mee in de wereld van planten. Ze vertelt verhalen, plantaardigheden en symboliek, maar laat jou precies dat er uithalen wat voor jou waardevol is. Wat jou raakt of spiegelt. Ze laat je spelen met zowel wetenswaardigheden als met alles wat je voelt.  


 

Verzamel

Verwonder

Koester

Speel en creëer

jouw herbarium

 

Maak een pelgrimstocht

in eigen tuin

 

 

 


Voorinschrijving

Kan  je niet wachten? Voorinschrijving kost helemaal niets. Je bent wel als eerste op de hoogte als we van start gaan.


Sfeer proeven


Veel gestelde vragen

Wanneer start de cursus?

De exacte startdatum is nog niet bekend. Op dit moment ben ik toffe creatieve oefeningen aan het uitwerken, filmen, editen en schrijven. De sfeer aan het vangen van de seizoenen. Alles nog achter de geborgenheid van de haag van deze verborgen tuin.

Laat je naam en e-mailadres achter en je bent als eerste op de hoogte wanneer de poort naar deze verborgen tuin open gaat.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor jou! Echt. 

Kan ik mij al inschrijven?

Jazeker! En helemaal vrijblijvend. Als je je naam hier achterlaat, ben je als eerste op de hoogte wanneer de poort opent naar het verborgen gedeelte van mijn Verwondertuin.

Mijn vraag staat er niet bij. Hoe neem ik contact met jullie op?