Kom pak mijn hand. Laten we struinen, verwonderen, de tussentijd verliezen. We drogen planten die ons weten te raken. Woorden stromen vanzelf, over schoonheid, de spiegel, de liefde. Alles verwerken we in een bijzonder herbarium. Boekjes. envelopjes en bewaardoosjes door jou met aandacht en liefde gebonden, gevouwen en vorm gegeven

Kom pak mijn hand. Laat je poëtische natuur haar gang gaan.

Vier magische dagen. Buiten zijn en werken in het atelier. Meld je aan voor een bijzondere cursus waarin al jouw plantenliefde tot uitdrukking komt in een herbarium. Jouw persoonlijke verzameling.

A (Wo)man's Herbarium.

In de ochtend spreken we af in de natuur. In de middag werken we in het atelier. Buiten nemen we de tijd om te struinen, te kijken, te verwonderen. We ontmoeten planten, bomen en verzamelen materialen als bladeren, bloemen, zaden, takjes, veren. We laten ons inspireren, laten de woorden stromen in ons schrift. Genieten van de stilte.

 

In het atelier gaan we aan de slag met het persen van de planten, het binden van een basisherbarium van prachtig papier, het maken van meerdere themaboekjes, het vouwen van bewaardoosjes, enveloppen en  verrassende vormgevingselementen in jouw boek. 

 

Zowel buiten als in het atelier krijg je meerdere poëtische schrijf- en verwonderoefeningen zodat je jouw herbarium niet alleen kunt voorzien van gegevens als naam en vindplaats maar ook jouw eigen persoonlijke ervaring, jouw inzichten, jouw symboliek, jouw liefde, jouw poëzie er in kunt verwerken. Zo geef je jouw boek een persoonlijke touch mee.  Denk aan freewriting, schrappoëzie, werken met de Wildcards...

 

Aan het einde van de cursus heb je een persoonlijk en liefdevol vormgegeven basis herbarium boek, een aantal kleine themaboekjes en meerdere bewaardoosjes gemaakt. Maar bovenal jouw plantenliefde met liefde verwerkt in een (Wo)man's Herbarium. 

 

De natuur van de Hoeksche Waard waar de cursus plaatsvindt, is magisch. Een eiland omringd door rivieren, een landschap vol kreken, wuivend riet en stilte, dijken en grienden en uitgestrekte polders. 

 

We stromen met de seizoenen mee. Van vergrijsde winterbladeren, kiemende voorjaarsbloemen, bloeiende takken, vergeelde herfsttinten. We laten ons verrassen door wat we tegenkomen. Wilg, speenkruid, wapperende koolzaadbloemen, ritselende populieren, volle rietpluimen, guldenroede, klein hoefblad, madeliefjes, vingerkruid...

 

Praktische informatie

Wanneer? 

  • We starten bij voldoende deelname op 7 september 2024. Daarna om de vier tot vijf weken, zodat jouw plantmateriaal voldoende tijd heeft om goed te drogen. 
  • Alle najaar data: zaterdagen 7 september, 5 oktober, 9 november en 14 december 2024 
  • We beginnen om 10.00 uur tot ongeveer 16.30 uur

 

Waar?

Mijn atelier ligt in het creatieve bolwerk van Oud-Beijerland.  De buitenlocaties liggen allemaal in de Hoeksche Waard. Kom je met het OV? De bus stopt voor mijn atelier. Kom je van ver? Check de overnachtingsmogelijkheden.

 

Groep

Er is plaats voor 4 personen.

 

Wat is bij de prijs inbegrepen?

  • 4 cursusdagen op locatie en atelier
  • Alle materialen en het gebruik van gereedschap
  • De sleutelcode  tot het Herbarium Atelier, een exclusief online atelier gevuld met tutorials, tips en inspiratie  (tot 3 maanden na afloop van de cursus).
  • Een Wildcardset twv  € 24,95, zodat je thuis ook een vrijbrief hebt om planten te ontmoeten.
  • een notitieschriftje 
  • thee en lekkers in het atelier

 

De lunch en thee/koffie op de buiten locatie zijn niet bij de prijs inbegrepen.

 

Prijs gehele cursus is € 360,00 .

Het is mogelijk in twee termijnen te betalen.

Aanmelden

De najaar groep zit vol. In januari 2025 start ik weer met een nieuwe groep. Wil je op de hoogte blijven wanneer inschrijving mogelijk is? Laat dan je gegevens hier achter, dan ben je als eerste op de hoogte.

Vragen?

Heb je een vraag? Stel ze gerust. Je kunt me bereiken via info@puuranders.nl.