Uitpuilende zakken, schoenen vol modder...

Ik ben Miranda, 47 jaar en ik woon samen met mijn lieve man en zoon in Oud-Beijerland, in het Nationale Landschap Hoeksche Waard.

Mijn zakken puilen altijd uit van de vondsten, mijn schoenen zitten altijd onder de modder. Ik volg niet altijd de verharde paden en dat zegt alles over mij.  Volgens mijn zoon én man schiet ik nooit op als we ergens wandelen. Echt, ik zie zoveel, ik kan het niet laten om me te verwonderen over de schoonheid die overal te vinden is. Zelfs tussen de stoeptegels en op industrieterreinen. 

Ik ben gepassioneerd over het delen van mijn zwerftochten door mijn verwonder- en innerlijke tuin. Zowel het mooie als de minder mooie. Hier, op mijn site én op YouTube.


Wat ik zoal doe

  • Ik neem je mee tijdens de Verwonderwandelingen, oftewel wandelen Puur Anders.
  • Ik werk aan een eigen Herbarium. Op een andere manier dan normaal, door vooral mijn eigen ding te doen. En dit herbarium maken wordt steeds uitgebreider. Ik neem je daarin graag mee. Check de cursus A Woman's Herbarium of Pelgrim in eigen tuin maar eens.
  • Ik verkoop mijn kunstwerken die ontstaan door mijn innerlijke stroming te laten samenvloeien met wat ik buiten zie, hoor en ontdek. Om een vuurtje in jou aan te steken, je te inspireren.
  • Ik vertel verhalen. Op wat voor manier dan ook. Via mijn creaties, films, gedichten of live.
  • Een ander lopend kunstproject is heemstroom . Een onderzoek naar de rivieren om mijn eiland en de stromen in mij.
  • Ik heb een volkstuin van 150 vierkante meter waar ik vooral geniet van de aanwaaiers.
  • oja, en ik creëerde een dichtbundel Sensitive Survivors.

Creëren wat mijn hart me ingeeft

Ik gaf in 2007 mijn baan op als communicatieadviseur bij een bank om me volledig op een studie Interieurstyling te richten. Daar hervond ik mijn creativiteit en mijn liefde voor poëtische verhalen en kunst. Na mijn afstuderen richtte ik mijn bedrijf Puur Anders op en werkte ik  jarenlang in opdracht als kunstenares. Mijn bladeren en bloemen van textiel bedrukt met persoonlijke foto’s vlogen de hele wereld over. In 2012 won ik de juryprijs van de wedstrijd Onverwacht Ambacht van Museum Boijmans van Beuningen en werkte ik onder andere samen met Ariadne at Home, Etsy en het Rijksmuseum in Amsterdam. Tot ik in 2016 besloot dat het anders moest en volledig vrij ging werken. Inmiddels geef ik lezingen en voorstellingen, schrijf ik gedichten en korte verhalen, exposeer en verkoop ik mijn verwonderkunst, maak ik video's en deel ik mijn verwondering met anderen en creëer ik wat mijn hart me ingeeft. 

Samenwerken?

Ik sta open voor samenwerking aan creatieve projecten waar de natuur een belangrijke rol in speelt. Je maakt me blij met filosoferen met en over planten, poëtische verhalen, camerawerk en spelen met natuurlijke materialen. Dus heb je een leuk idee?