Creëren is een proces van stromen, geïnspireerd worden, gaan, doen, durven, maar ook frustratie, blokkeren en op het punt staan om op te geven.

Daar begint de magie pas echt... in het loslaten en het weer oppakken. 

In dit blog deel ik mijn lief en leed in mijn creatieproces.

De realiteit

De realiteit weeft zich door de wortels van mijn creatieve hart. De beginzin van een gedicht wat ik eerder schreef. Ik typte deze woorden op zacht aaibaar papier. Een testje, net als de tekening die ik eerder maakte. Combineerde het gisteren met een restjes papier met koffievlekken, een vel uit een Frans kasboek gekregen van @my.paperparadise, maakte vlekken met inkt, voegde gedroogde planten toe en schrapte een zin zichtbaar uit het gedicht. Ik bouwde deze collage op uit afgekeurd materiaal, testjes en afval. En vond een nieuwe werkelijkheid, een liefdevol werk, wat haar wortels weefde in mijn creatieve hart.

Lees meer »

Nieuw hoofdstuk

Wilde aardbei neemt me mee naar een wereld die me steeds meer gaat verbazen. Ik ben benieuwd wat ze me nog meer laat zien als ik haar mijn handen weer geef.

Lees meer »

Kunst toetje

Voorbereidingen voor mijn bijdrage aan het Kunsttoetje van Presentje Kunst. Een herbarium doosje waarmee je poëtisch kunt natafelen met je tafelgenoten. Uiteraard met typische Puur Anders uitnodigingen 🌿.

Lees meer »

In ontwikkeling

Ik weet het niet. Ga ik dit wel of niet laten zien. Is dit waar ik heen ga. Een nieuwe techniek aanleren, een eigen stijl daarin vinden. Ik merk dat ik geregeld snak naar goedkeuring, horen van anderen of ik op de goede weg ben (sorry, lieve vriendinnen 😘). Is het mooi? Is het goed genoeg? Kunstwaardig?

Lees meer »

Leren van de Meesters

Pas was ik bij lieve vriendin Judith Rosema. Om te kletsen en te tekenen. Ik vind haar werk prachtig en uit alles blijkt dat ze zoveel ervaring heeft.

Lees meer »

Een eigen atelier!

Twee maanden geleden zette ik mezelf over heel veel angst, smoesjes en excuses heen. Ik droomde al heel lang van een atelier. Een plek waar ik in een bubbel kan, alles kan laten liggen en onbeperkt kan creëren. Tot dan toe werkte ik thuis aan de eettafel, maar het ging steeds meer wringen. Ik snakte naar ruimte, maar maakte mezelf wijs dat het teveel gevraagd was voor het kunstenaartje in mij en vooral te duur. Een vriendin schudde me wakker. 'Je houdt jezelf klein! Gun jezelf ruimte.' Het raakte me diep, want ze had gelijk. Die middag appte ik een lieve kunstenaar in het kunstenaarsbolwerk van mijn dorp. Via haar kwam ik bij dit plekje terecht wat ik nu deel. En wauw, ik wist niet dat een plek voor jezelf zoveel met je kon doen. Ik ben om. Wil niet meer zonder. En ik durf tekeningen te maken die ik altijd in mezelf verborgen hield. No regrets.

Lees meer »

Ik dwaal maar weet de weg

Aardbei, Maagdenpalm, Klaver… ze trekken mijn aandacht. Ik verzamel, schets en duik in de historie, hun pad vol gegeven symboliek. Het triggert me dat ze ergens voor staan wat ik niet in hun zie. Dus ga ik dieper, dieper in mezelf. Struinen door de ziel, ik weet de weg.

Lees meer »

Zachte overname door de lente

Steeds sneller maar met zacht enthousiasme neemt de lente de leiding. Mijn stapel boeken vult zich met vers groen terwijl ik nog met bewondering geniet van de schoonheid die de winter bood. Maar ik ben klaar voor nieuwe tinten. Ook mijn herbarium verlangt naar groen.

Lees meer »

Zelf ook creatief aan de slag?

Verwonder en creëer met me mee tijdens de Verwonderwandeling of één van mijn cursussen.


Creëren gaat niet altijd vanzelf.

Het is een spel van loslaten, durven, aanklooien en vooral plezier maken.