Creëren is een proces van stromen, geïnspireerd worden, gaan, doen, durven, maar ook frustratie, blokkeren en op het punt staan om op te geven.

Daar begint de magie pas echt... in het loslaten en het weer oppakken. 

In dit blog deel ik mijn lief en leed in mijn creatieproces.

Een eigen atelier!

Twee maanden geleden zette ik mezelf over heel veel angst, smoesjes en excuses heen. Ik droomde al heel lang van een atelier. Een plek waar ik in een bubbel kan, alles kan laten liggen en onbeperkt kan creëren. Tot dan toe werkte ik thuis aan de eettafel, maar het ging steeds meer wringen. Ik snakte naar ruimte, maar maakte mezelf wijs dat het teveel gevraagd was voor het kunstenaartje in mij en vooral te duur. Een vriendin schudde me wakker. 'Je houdt jezelf klein! Gun jezelf ruimte.' Het raakte me diep, want ze had gelijk. Die middag appte ik een lieve kunstenaar in het kunstenaarsbolwerk van mijn dorp. Via haar kwam ik bij dit plekje terecht wat ik nu deel. En wauw, ik wist niet dat een plek voor jezelf zoveel met je kon doen. Ik ben om. Wil niet meer zonder. En ik durf tekeningen te maken die ik altijd in mezelf verborgen hield. No regrets.

Lees meer »

Ik dwaal maar weet de weg

Aardbei, Maagdenpalm, Klaver… ze trekken mijn aandacht. Ik verzamel, schets en duik in de historie, hun pad vol gegeven symboliek. Het triggert me dat ze ergens voor staan wat ik niet in hun zie. Dus ga ik dieper, dieper in mezelf. Struinen door de ziel, ik weet de weg.

Lees meer »

Zachte overname door de lente

Steeds sneller maar met zacht enthousiasme neemt de lente de leiding. Mijn stapel boeken vult zich met vers groen terwijl ik nog met bewondering geniet van de schoonheid die de winter bood. Maar ik ben klaar voor nieuwe tinten. Ook mijn herbarium verlangt naar groen.

Lees meer »

Stroomopwaarts

Ik ga weer een stukje stroomopwaarts. De Rijn en de Maas volgend. Spelen, combineren. Met alles wat de laatste tijd heb gecreëerd. Op zoek naar verbinding en aansluiting met mijn andere paperart.

Lees meer »

Spelend mediteren

Spelen met verf en water. Het is echt mijn ultieme vorm van mijn hoofd leeg maken samen met buiten zijn en tuinieren. 

Lees meer »

Riet

Sinds ik begonnen ben met mijn project Heemstroom ben ik gefascineerd door Riet. Ze is onlosmakelijk verbonden met water, maar ik voel dat er meer is. Ik kan het echter niet onder woorden brengen. Daarom teken ik riet geregeld. Op allerlei manieren. Hoe ze speelt met de wind.

Lees meer »

Zelf ook creatief aan de slag?

Verwonder en creëer met me mee tijdens de verwonderwandelingen of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de cursus Pelgrim in eigen tuin.


Creëren gaat niet altijd vanzelf.

Het is een spel van loslaten, durven, aanklooien en vooral plezier maken.