Creëren is een proces van stromen, geïnspireerd worden, gaan, doen, durven, maar ook frustratie, blokkeren en op het punt staan om op te geven.

Daar begint de magie pas echt... in het loslaten en het weer oppakken. 

In dit blog deel ik mijn lief en leed in mijn creatieproces.

Ik dwaal maar weet de weg

Aardbei, Maagdenpalm, Klaver… ze trekken mijn aandacht. Ik verzamel, schets en duik in de historie, hun pad vol gegeven symboliek. Het triggert me dat ze ergens voor staan wat ik niet in hun zie. Dus ga ik dieper, dieper in mezelf. Struinen door de ziel, ik weet de weg.

Lees meer »

Zachte overname door de lente

Steeds sneller maar met zacht enthousiasme neemt de lente de leiding. Mijn stapel boeken vult zich met vers groen terwijl ik nog met bewondering geniet van de schoonheid die de winter bood. Maar ik ben klaar voor nieuwe tinten. Ook mijn herbarium verlangt naar groen.

Lees meer »

Stroomopwaarts

Ik ga weer een stukje stroomopwaarts. De Rijn en de Maas volgend. Spelen, combineren. Met alles wat de laatste tijd heb gecreëerd. Op zoek naar verbinding en aansluiting met mijn andere paperart.

Lees meer »

Spelend mediteren

Spelen met verf en water. Het is echt mijn ultieme vorm van mijn hoofd leeg maken samen met buiten zijn en tuinieren. 

Lees meer »

Riet

Sinds ik begonnen ben met mijn project Heemstroom ben ik gefascineerd door Riet. Ze is onlosmakelijk verbonden met water, maar ik voel dat er meer is. Ik kan het echter niet onder woorden brengen. Daarom teken ik riet geregeld. Op allerlei manieren. Hoe ze speelt met de wind.

Lees meer »

Chaos en vrijheid in een

Ik heb geen atelier. Daarom maak ik geregeld overzichtsfoto's. Eigenlijk miste ik een eigen werkplek nooit, want ik kon de planten ook aan de keukentafel maken. Of misschien gunde ik het mezelf niet. Het kost geld. Ik zie op tegen de offers die ervoor nodig zijn. De wens wordt echter steeds sterker. Net als de behoefte om te creëren zonder verwachtingen. Dat voelt zo tegenstrijdig.

Lees meer »

Zelf ook creatief aan de slag?

Verwonder en creëer met me mee tijdens de verwonderwandelingen of blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van de cursus Pelgrim in eigen tuin.


Creëren gaat niet altijd vanzelf.

Het is een spel van loslaten, durven, aanklooien en vooral plezier maken.