Een kleine oase onder de duinen.. gevormd door Judith Rosema, Sonja Tara en Miranda van Dijk. 

Wij gaan deze zomer op een creatief en natuurlijk avontuur.

Kom, ga mee!

 


Direct aan de rand van het bos is een zalige kunstzinnige werkplek gecreëerd. Omringd door eindeloos groen gras, jonge Dennen, de zilte zeewind en stapels hout voor een vriendelijk vuurtje.

Judith, Miranda en Sonja brengen ieder een geheel eigen ambacht en natuurverbinding met zich mee. Een uiterst waardevolle combinatie.

Stapels handgeschept papier, kledderen met water, potjes Wilde Inkt, messen, scharen, touw, wilde kruiden, verfplanten, boeken, vers gesneden houten tekenpennen, houtskool stoken. Zwarte randen onder je vingernagels en je voetzolen aardebruin. De geur van het bos, diep in je neus.

Potten vol wild pluk thee.

Deze Duin Retraite is voor JOU. Los van alles, los van thuis.

Even volledig vrij zijn.

Hier mag jij leren, ontdekken, proeven, genieten, rusten. Jouw handen leren nieuwe manieren van maken. Je hoofd wordt stiller en stiller. Tot je hart zakt in diepe stilte en zich opent. Je wortels diep in het zand en zeewater.

Tot de sterretjes in je ogen weer stralen en je lach buldert bij het vuur.

Wild, vrij, rauw. En toch ook zacht.

Kom lieve kunst vriendinnen. Ga mee.

Wij wachten op jullie in het gras.

Wees welkom.

DATA

 

6 - 9 juli 2023 (volgeboekt)

Er zijn al plannen voor 2024/2025

scroll snel door

 


Wat kun je verwachten?

Het programma is flexibel. Als riet in de wind.

We zullen samenwerken met de natuur om ons heen. Zowel in de vroege ochtend als in de avond schemer. Al struinend, wandelend, verwerken we gevonden materialen in de volgende onderdelen:

 • Wild papier scheppen
 • Botanisch tekenen
 • Wilde inkt maken
 • Houtskool stoken
 • Penselen en tekenpennen snijden
 • Duin Fluisteren
 • Ontmoetingen met planten
 • Schrijven
 • Boekjes maken van papier
 • Verhalen bij de vuurschaal
 • Wildcards

De docenten

Sonja Tara

Sonja is Wilde Inktmaker, geeft masterclasses natuurlijke verf maken. Ze neemt je mee Duin Fluisteren. Diep de duinen in om daar, bij de meren, de eenvoud en puurheid van natuurverbinding weer te voelen. Werken met ruwe aardse materialen, pennen snijden, houtskool stoken en dat alles met een vleugje Zen. Werkende handen in pure ambacht brengen rust.

Een rijk Instagram vol DIY’s om vooral lekker mee te doen @sonjatara1

Judith Rosema

In haar atelier in Den Bosch neemt Judith jou mee in de wereld van grafische technieken, papier scheppen, plantprinten en het maken van natuurlijke verf. Duurzaamheid, plezier en kleur gaan bij haar hand in hand. Een workshop bij Judith volgen staat garant voor een blij hart.

Inspirerend en kleurrijk Instagram @Hetinktatelier

Miranda van Dijk

Miranda neemt je mee in de wereld van planten. Ze vertelt met passie verhalen over plantaardigheden en symboliek. Ze leert jou bijzondere manieren om in verbinding te komen met jezelf en de natuur om je heen.  Miranda organiseert Verwonderwandelingen, Ontmoetingen met Planten en geeft cursussen  Herbarium maken.

Verstillend, poëtisch en tikkie speels Instagram @puuranders


Voorinschrijving

In 2024/2025 gaan we opnieuw op een wild & stil avontuur. We dromen over oude verstilde landschappen, open plekken in het bos en tuinen vol wilde bloemen. Voorinschrijving kost helemaal niets. Je bent wel als eerste op de hoogte als we concrete plannen hebben.