Daar in de graslanden tussen de oude beukenlanen ligt een verborgen omheinde tuin. Een creatief paradijs waar de tijd verdwijnt onder het oeroude ritme van je spelende handen. Judith Rosema en Miranda van Dijk nemen je mee op een natuurlijke en kunstzinnige expeditie in velden vol grasgeheimen.

Ga met ons mee!


Op een oude tuindersboerderij grenzend aan uitgestrekte weilanden in de Achterhoek hebben we een heerlijk veldlab gecreëerd. Licht schijnt gefilterd door de vele ramen, de geur van jasmijn komt je tegemoet …

Drie volledig verzorgde dagen ben je hier zo welkom. Judith en Miranda laten hun ambacht en natuurverbinding samensmelten tot inspirerende en speelse technieken. Kunstvormen waar jij volop mee kunt experimenteren. Buiten in het veld en in het atelier in het hof.

Spelen met je handgeschepte papier, de plantenwereld door een loepje, bakjes botanische inkt, prenten van boterbloemen, dansende pennen in je schrift, spiegelingen in wuivend riet … Laat je verwonderen. Inspireren.

Hier kan je alles achterlaten. Helemaal jezelf zijn. Creëren wat je hart je wilt vertellen of wat het gras je toefluistert. Leren door het gewoon te doen, uitproberen, frummelen. Opgaan in oeroude ambachtelijke bewegingen. Rust in je hoofd, rust in je lijf.

Je veldboek wordt gevuld met papier van gras en bloemen, schetsen en tekeningen van zelfgemaakte plantaardige inkt, woorden en poëtische zinnen gevonden in botanische boeken… tot je hoofd stil is, je wangen rood, de tijd is verdwenen en de stilte het geheim van het gras in je oor fluistert.

Zucht…

Ga je mee?

 

Data

9 - 11 mei 2025


Wat kun je verwachten?

De expeditie is volledig verzorgd van je slaapplaats, de maaltijden onder de kapschuur tot de kunstgereedschappen. We werken samen met de natuur in de velden en bossen rondom het Hof. Verrijk jezelf met nieuwe kennis, nieuwe maaksels, nieuwe technieken en verras vooral jezelf. Je gaat misschien wel dingen doen waarvan je dacht ze niet te kunnen…. een heerlijk gevoel om mee naar huis te nemen.

Wat neem je nog meer mee terug?

 • Een expeditie kan niet zonder een goed gevuld veldboek vol aantekeningen, experimenten en plantmaterialen.
 • Een vernieuwde kijk op planten en hun mogelijkheden
 • Nieuwe vaardigheden en kennis opgedaan tijdens het veldwerk
 • Grassprietjes in je haren
 • Velden vol inspiratie
 • en natuurlijk sstt… de geheimen van het gras

 

Judith en Miranda vullen elkaar prachtig aan in hun liefde voor de natuur. Deze liefde, voor natuur, kunst en ambachten brengen ze graag op jou over. Rijk ga je weer naar huis. Met blozende wangen en een liefdevol gevoel, voor jezelf en voor de natuur.


Over ons

Judith Rosema

van Inktatelier

In haar atelier in Den Bosch neemt Judith jou mee in de wereld van grafische technieken, papier scheppen, plantprinten en het maken van natuurlijke verf. Duurzaamheid, plezier en kleur gaan bij haar hand in hand. Een workshop bij Judith volgen staat garant voor een blij hart.

Inspirerend en kleurrijk Instagram @Hetinktatelier

Miranda van Dijk

van Puur Anders

Miranda neemt je mee in de wereld van planten. Ze vertelt met passie verhalen over plantaardigheden en symboliek. Ze leert jou bijzondere manieren om in verbinding te komen met jezelf en de natuur om je heen.  Miranda organiseert Verwonderwandelingen en geeft cursussen Persoonlijk Herbarium maken.

Verstillend, poëtisch en tikkie speels Instagram @puuranders


De locatie

Catering


Alles op een rij

 tcreatieve retraite Veldwerk & Grasgeheimen

Hof van Kairos

 

 

Wat is inbegrepen

 

Praktische informatie

 

 

Wanneer is het?  

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 mei

Vrijdag starten we om 10.00 uur en zondag eindigen we om 15.30 uur

 

Groepsgrootte: 15 vrouwen en 2 docenten en 1 retraitechef

Waar verblijven we?

 

Dag schema:

Na inschrijving ontvang je een uitgebreid programma met dagindeling.

We starten elke dag met een wandeling en een creatieve stilte oefening in het veld. Daarna krijg je in het atelier instructies en 

De middagen zijn voor experimenteren en spelen.

 

Of per dag globaal uitwerken

 

Prijs:  vanaf 

Prijs is inclusief:

 • 3 dagen workshops
 • verblijf in een eenpersoonskamer, (gedeelde) twee- of vierpersoonskamer
 • vol pension
 • Wat lekkers bij het vuur, thee, koffie
 • Materialen
 • Oneindig veel gezelligheid met gelijkgestemde vrouwen
 • Onderdompeling in de natuur
 • Nieuwe ambachtelijke kennis waar je thuis mee verder kunt
 • Toegang tot besloten Instagram werkgroep met extra informatie van Judith, Miranda 
 • Rust, rust….rust….

 

inschrijving is pas definitief na het betalen van de aanbetaling.

 


Aanmelden

algemene voorwaarden niet vergeten


Veel gestelde vragen