"De natuur en jouw verhalen waren zo mooi, brachten me tot rust, naar binnen."

Even helemaal niets. Gewoon zijn in de magische natuur van de Hoeksche Waard. Een eiland omringd door rivieren, een landschap vol kreken, wuivend riet en stilte.  Elke wandeling is anders, want de natuur heeft zo haar eigen manier van communiceren. Dat is zo bijzonder en absoluut niet te vatten.  We laten ons door haar verrassen.

Ik neem je mee, laat je door mijn ogen kijken, deel mijn natuurkennis, vertel poëtische verhalen en geef je handvatten om je te verwonderen.  En we kijken wat de natuur ons laat zien, welke cadeautjes ze voor ons heeft verborgen die dag. Spiegelingen waar we over mijmeren, bladeren die we meenemen om te bewaren.

We spelen en creëren met wat is. Een afgevallen wilgentak, een veertje, een rietstengel. We zijn in het moment. Laten de uren voorbij gaan terwijl we genieten van de eenvoud en schoonheid die voor onze voeten zich ontvouwt. We duiken in de stilte en de rust. 

Heel gewoon, maar anders. Een puur andere natuurbeleving.

Een ervaring die je jezelf mag gunnen.


Struinen

verwonderen

mijmeren 

vertragen

Zijn. Gewoon zijn met wat er is.

Niets hoeven.

spelen, creëren 

Zien, voelen, luisteren 

de natuur zien en ervaren

Heel gewoon, maar anders.

Puur anders.


Praktisch

Voor wie

Voor iedereen vanaf 14 jaar.

We wandelen geen grote afstanden, dus het is voor iedereen te doen. Mocht je twijfelen, neem dan zeker contact op. In de natuur kan iedereen zich verwonderen. Al is het op een vierkante meter. 

 

Zelf meenemen

  • Schetsboek/notitieboekje/journal en een potlood/pen. 
  • Zonnebrand, zonnebril, pet bij warm en zonnig weer.
  • een kleedje of plastic zak om op te zitten
  • Thermoskan koffie/thee voor jezelf
  • Water voor jezelf
  • Regenkleding als ze regen opgeven
  • Anti-muggenspray in de zomer en herfst

 

Kleding

Trek waterdichte en goed schoeisel aan, want hoewel we op de paden blijven, zijn deze vaak onverhard. 

Verder is het fijn om kleding aan te doen waar je lekker mee kan wandelen én zitten.

 

Weersomstandigheden

Bij lichte regen gaat de wandeling door, bij zware regen annuleer ik de wandeling. Ik probeer dan een andere datum te prikken. 

Duur

ongeveer 2 uur

 

Kosten

Een wandeling kost 25 euro per persoon. 

 

Locatie

Hoeksche Waard, op 20-30 minuten rijden van Rotterdam. De Hoeksche Waard is een van de 20 Nationaal Landschappen die Nederland rijk is. De waard is omgeven door rivieren, kent meerdere kreken en dijken en heeft verschillende verrassende natuurgebieden.

Na aanmelding hoor je van mij een paar dagen van tevoren waar we gaan wandelen. 

 

Aantal deelnemers

minimaal 1, maximaal 6 personen.

 

Aanmelden

Wil je mee op pad? De Verwonderwandeling is elk moment te boeken zowel individueel als voor een groep van maximaal 6 personen. 
Stuur me een aanvraag via 
info@puuranders.nl  of klik op de button hieronder.


Wat anderen ervaren

Geneviève

"De natuur en jouw verhalen waren zo mooi, brachten me tot rust, naar binnen. De rest is niet meer dan...dan wat. Wat is, is nu. En dan de Maas die het ritme laat zien, die stroming, die daar zo mooi en natuurlijk het land raakt. Fascinerend en zo back to basic." 

Simone

"Ik wandel hier geregeld maar geniet dan vooral van de grote lijnen, het uitzicht en de stille weg voor me. Vandaag wees Miranda me op alle kleine mooie details van de natuur. Ik heb zoveel soorten bloemen en planten gezien, waar ik normaal niet op let. Het sprookje dat Miranda vertelde was prachtig. Ik heb genoten." 

Paula

"Op een mooie zonnige zondag gingen we op pad met een fijn groepje. Bij een mooi stuk overgroeide boom liet Miranda ons de pracht van de natuur zien in zelfs de kleinste plantjes. Het verhaal dat ze vertelde over de Springbalsemien voltrok zich voor mijn ogen en staat voorgoed op mijn netvlies geschreven. Wat kan ze mooi vertellen!

Al verder lopend kozen we een plantje uit wat ons fascineerde en ik koos voor de gewone veel voorkomende paardenbloem. Na hem getekend en bestudeerd te hebben, kwam ik erachter dat de paardenbloem zo goed bij mij past. Hoe wonderlijk ook weer. Wat een geluk dat ik met Miranda ben meegegaan die mooie zondag!" 

Andrea

"Heerlijk en bijzonder om met aandacht en verwondering langs de rivier te struinen. De natuur als spiegel. Verbinden en reflecteren en heel erg genieten. Wanneer ik luister naar een van de prachtige verhalen van Miranda, trakteert de koekoek me op een teken van zijn aanwezigheid. Ik voel ik me een dankbare geluksvogel.... zonder zichtbare vleugels."

Elfie

"Ik heb er werkelijk van genoten, wat een fijne inspirerende ervaring. Het kind in mij kwam compleet naar boven of misschien wel de natuurvrouw. Je hebt me iets bijzonders meegegeven."