Mijn Mooie Momententuin

"Ik zie mijn binnenwereld als een oneindige tuin waar zoveel te ontdekken is. In de tuin spiegelt de natuur de wereld, ons zijn, mijn leven, mijn emoties. Hier kan de natuur ongestoord groeien en kan ik mezelf zijn. Elke storm, elke zonnestraal, elke regenboog is bijzonder. Een mooi moment. Daarom heb ik mijn tuin de Mooie Momententuin genoemd.

Er groeit altijd wel iets moois want ik ontdek, overdenk, voel, houd vast, laat los, heb angst, heb verdriet, ben blij en ik rust. Alles wat me bezighoudt, voel en tegenkom verwerk ik  met behulp van mijn creativiteit, mijn planten van textiel, mijn woorden en mijn gedichten. Door dit te delen tijdens mijn voorstellingen en online voel ik me kwetsbaar en tegelijk heel licht. Stralend. Ik geloof dat elke reis een inspiratie kan zijn voor iemand anders. Misschien wel de jouwe. De Mooie Momententuin is een fijne plek. Zo puur en zo gewoon. Anders. Puur Anders." 

Miranda van Dijk (1976) is kunstenares en verhalenverteller. Ze gaf in 2007 haar baan op als communicatieadviseur bij een bank om zich volledig op een studie Interieurstyling te richten. Daar hervindt ze haar creativiteit en haar liefde voor poëtische verhalen en kunst. Ze richt na haar afstuderen haar bedrijf Puur Anders op en werkt jarenlang in opdracht als kunstenares. Haar bladeren en bloemen van textiel bedrukt met persoonlijke foto’s vliegen de hele wereld over. In 2012 won ze de juryprijs van de wedstrijd Onverwacht Ambacht van Museum Boijmans van Beuningen en ze werkte onder andere samen met Ariadne at Home, Etsy en het Rijksmuseum in Amsterdam. Tot ze in 2016 besloot dat het anders moest en volledig vrij ging werken. Inmiddels geeft ze lezingen en voorstellingen, schrijft ze gedichten en korte verhalen, maakt ze video's en creeërt ze wat haar hart haar ingeeft. In 2017 verscheen haar debuut gedichten- en verhaalbundel Sensitive Survivors

"Ik hoop mensen te inspireren anders te kijken. Puurder. Dieper te kijken naar het alledaagse van het leven met alle gevoelens en emoties die daarbij horen. Ik toon graag de liefde en schoonheid erachter. Dat doe ik door verhalen te vertellen en de natuur te gebruiken als een metafoor."

 

 

© 2012 - 2022 puuranders | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel