Wat doe jij daar nou in die natuur?

Gepubliceerd op 21 oktober 2022 om 11:27

Laatst vroeg iemand wat mijn wandeling nou eigenlijk inhoudt. Ze kon zich geen beeld vormen wat ze kon verwachten. Ondanks dat ik een uitgebreide mail stuurde met hoe de wandeling meestal verloopt, vond ik het lastig om het in woorden te vatten.

Lopend langs de rivier realiseerde ik me wat het belangrijkste voor mij is. Ik hoop dat je voelt dat je hier bent. Aanwezig. Gewoon zijn op het stukje land waar we lopen. In het hier en nu. Dat je ervaart dat schoonheid zo dichtbij en eenvoudig is. Dat je voelt dat in de natuur zijn zo rustgevend is, zo vol liefde.

 

Toch kan ik van alles hopen dat je ervaart, maar ik heb geleerd mijn verwachtingen los te laten. Ik leg mezelf geen vaste patronen meer op, ik bepaal op gevoel wat we gaan doen en bovendien is de natuur net zo goed een partner als mede-organisator tijdens deze wandelingen. En die natuur heeft zo zijn eigen manier van communiceren. Dat is zo bijzonder en absoluut niet te vatten. 

 

Ik plant misschien een zaadje. Dat doe ik door je via mijn ogen te laten kijken. Door je te wijzen op kleine schoonheden, vormen en kleuren. Ik geef handvatten over hoe je je kunt verwonderen als een kind en over hoe je jezelf kunt spiegelen in de natuur. Ik kan je laten voelen hoe fijn het is om te spelen met een tak op het strandje bij de rivier, hoe leeg je hoofd daar van kan worden.


Ik laat het zaadje vervolgens los. Het is mijn blik op de wereld, mijn verbintenis met de aarde, mijn gevoel en stilte die ik ervaar als ik wandel. Ik kan je alleen maar mijn passie laten ervaren.
Daarna laat ik het open wat jij er mee doet. Het kan je aanraken, diep ontroeren of totaal niet boeien. Je doet er mee wat jij wilt. Dat is zo mooi aan inspireren. Iedereen heeft zijn eigen manier om met zaadjes om te gaan. Wie weet wil je het gelijk laten ontkiemen, duik je in de plant en ga je vol op onderzoek. Maar misschien denk je alleen maar hè wat was dit fijn of interessant. Alles is oké.

Zoek je eigen weg met de natuur, jouw eigen verbinding. Wandelingen Puur Anders kunnen je op weg helpen je eigen pad te vinden. Puur door even te kijken via mijn ogen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.