De roep van Groot Hoefblad (verslag cursus)

Gepubliceerd op 6 mei 2024 om 15:25

Ze viel niet voor de makkelijkste. Drogen en persen werd een uitdaging. Dikke stengels, volle knoppen, waterplanten vol vocht. Maar de plant riep, trok haar aan al kon ze niet exact duiden waarom. Door te observeren, te voelen en te schrijven, kwamen we verder. Al filosoferend daar aan de waterkant. Kijken en voelen waar zij en het Groot Hoefblad elkaar zouden vinden. Het gedicht vloeide daarna zo uit haar pen.

 

In het atelier hielp ik haar een herbarium boek te binden. Het gedicht typte ze op doorschijnend papier uit en voegde ze toe aan het boek. Een herbarium met genoeg katernen voor de ontmoetingen met de planten die gaan volgen. Want deze plant is pas het begin. Van een creatieve pad, van poëtische woorden en inzichten die zullen ontroeren. In haar stories op Instagram zag ik dat ze het boek al helemaal eigen had gemaakt. Dat is precies de bedoeling. A Woman’s Herbarium. 

 

Dit is een verslag van de cursus A Woman's HerbariumDe najaar cursus A Woman’s Herbarium is vol, maar ik overweeg een nieuwe groep te starten. . Je kunt ook kiezen A Woman’s Herbarium 1:1 te doen. In september heb ik ruimte vrij voor deze persoonlijke reis met planten. Mail me gerust.